Taunus Kwarts Grind Bestellen

Taunus Kwarts grind een natuurlijk geronde grind met een mooie kleurmengeling wat elke tuin opfleurt.

Hoeveel heb ik nodig?
Lengte (in meters):
Breedte (in meters):
Ophoging (hoogte) in meters:
Berekenen
U heeft in totaal 0 m3 nodig (+/- 0 kg)
(rekening houdend met 10% extra ivm inklinking en verlies)
Hiervoor heeft u nodig:
- 0 Big-Bag(s)
- 0 Mini-Bag(s)

 

Herkomst Taunus Kwarts Grind

Taunus Kwarts Grind herkomst

Kleur

Taunus Kwarts is een grind soort met een gele bonte mix. Het is een sierlijke combinatie van oranje, gele en witte kiezels.

Toepassing

Omdat taunus kwarts erg hard is, is het ideaal om te gebruiken voor op de oprit of voor het aanleggen van een parkeerplaats. Ook kan het gebruikt worden voor tuinpaden of voor op het terras.

Formaten

Taunus kwarts is te bestellen in twee formaten: 8/16 en 16/32

Advies nodig bij bestellen?

Twijfelt u of dit de juiste grindsoort voor uw project is? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op

Levering 

Taunus Kwarts kan geleverd worden door heel Nederland voor een scherpe prijs.

Veel gestelde vragen Taunus Kwarts

Wat is Taunus Kwarts grind?

Taunus Kwarts grind is een prachtige decoratieve steensoort die veel wordt gebruikt in tuinontwerpen en landschapsarchitectuur. Het wordt gewonnen in de Taunus-regio in Duitsland en staat bekend om zijn natuurlijke ronde vormen en diverse kleurenpalet. Deze grindsoort is ideaal voor het verbeteren van de esthetiek van uw tuin en biedt tal van voordelen voor zowel functioneel als decoratief gebruik.

 • Natuurlijke ronde vormen: Taunus Kwarts grind is van nature afgerond door de invloed van water, waardoor het een gladde en aangename textuur heeft.
 • Diverse kleuren: Dit grind is verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van zacht beige tot warme roodtinten, waardoor het geschikt is voor verschillende ontwerpstijlen.
 • Verbeterde tuinesthetiek: Het gebruik van Taunus Kwarts grind kan uw tuin aanzienlijk verbeteren door een natuurlijke uitstraling en een vleugje elegantie toe te voegen.

Hoe kan ik Taunus Kwarts grind het beste gebruiken in mijn tuin?

Taunus Kwarts grind kan op verschillende manieren in uw tuin worden gebruikt, afhankelijk van uw ontwerpdoelen en voorkeuren.

Er zijn tal van creatieve manieren om Taunus Kwarts grind in uw tuin te integreren en het esthetische aantrekkingskracht te verhogen. Hier zijn enkele suggesties:

 • Grindpaden en opritten: Gebruik Taunus Kwarts grind om mooie en duurzame paden of opritten te creëren. Het grind is compact en stabiel, wat het geschikt maakt voor loop- en rijgebieden.
 • Decoratieve borders: Rand uw bloembedden of plantenperken met Taunus Kwarts grind om een schone en gedefinieerde uitstraling te bereiken. Het grind vormt een aantrekkelijke overgang tussen planten en andere elementen in uw tuin.
 • Waterpartijen: Creëer een natuurlijke uitstraling in uw tuin door Taunus Kwarts grind rond vijvers of fonteinen te plaatsen. Dit geeft een rustgevend en aantrekkelijk effect.

Belangrijke informatie:
1. Geschikte toepassingen: Taunus Kwarts grind kan worden gebruikt voor paden, opritten, borders, en rond waterpartijen in uw tuin.
2. Duurzaamheid: Dit grind is duurzaam en vereist weinig onderhoud, waardoor het een praktische keuze is voor tuinprojecten.
3. Esthetische veelzijdigheid: Taunus Kwarts grind is veelzijdig in termen van kleur en ontwerp, waardoor het geschikt is voor verschillende tuinontwerpstijlen.

Is Taunus Kwarts grind gemakkelijk te onderhouden?

Ja, Taunus Kwarts grind is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig inspanning.

Een van de voordelen van het gebruik van Taunus Kwarts grind in uw tuin is de lage onderhoudsbehoefte. Het grind is van nature bestand tegen de elementen en behoudt zijn esthetische kwaliteit gedurende lange tijd. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud:

 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil om de uitstraling van het grind te behouden.
 • Hark het grind af en toe gelijkmatig om ongelijkmatige ophopingen te voorkomen.
 • Controleer op onkruidgroei en verwijder eventuele onkruiden om het grindbed schoon te houden.

Belangrijke informatie:
1. Lage onderhoudsbehoefte: Taunus Kwarts grind vereist minimaal onderhoud, wat het aantrekkelijk maakt voor drukke tuineigenaren.
2. Duurzaamheid: Het grind behoudt zijn kleur en textuur gedurende lange tijd, zelfs onder invloed van weer en temperatuurschommelingen.
3. Periodieke inspectie: Regelmatig inspecteren en schoonmaken helpt de esthetische waarde van het grind te behouden.

Kan ik Taunus Kwarts grind combineren met andere tuinelementen?

Ja, Taunus Kwarts grind kan prachtig worden gecombineerd met andere tuinelementen voor een evenwichtig en harmonieus ontwerp.

Het gebruik van Taunus Kwarts grind kan worden verbeterd door het slim te combineren met andere elementen in uw tuin. Hier zijn enkele suggesties voor combinaties:

 • Planten en bloemen: Plaats Taunus Kwarts grind rond planten en bloemen om ze te accentueren en te beschermen tegen onkruidgroei.
 • Steen- of houten ornamenten: Gebruik grind als basis voor decoratieve stenen of houten ornamenten om een visueel interessant element toe te voegen.
 • Tuinverlichting: Combineer het grind met tuinverlichting voor een betoverend effect in de avonduren.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »