Kleischelpen

Kleischelpen zijn een mengeling van schelpen en klei. Doordat de kalk in de schelpen zich bindt aan de klei vormt het zich na enige tijd tot een harde laag.

Dikte klei schelpen laag

De loop- en fietspaden worden aangelegd met een laag dikte van ca 10 cm. Onder deze schelpen is het aan te raden een worteldoek te doen om piek belasting te verdelen.

Voor parkeerplaatsen waar de belasting wat zwaarder is kan de laag dikte beter iets dikker  om meer draagkracht te krijgen. Voor belasting met personenauto's is een laag van ca 20 cm voldoende.

Toepassingen kleischelpen

Kleischelpen worden gebruikt voor de aanleg van fiets- en wandelpaden in bijvoorbeeld tuinen, natuurgebieden en parkeerterreinen.

Voordelen schelpenpad

Een voordeel van een schelpenpad is dat je dit makkelijk aan kan leggen, en het heeft weinig onderhoud nodig. Mochten er na verloop van tijd oneffenheden ontstaan is het makkelijk weer aan te vullen.

Schelpenpad en onkruid

Over het algemeen groeit er op een geen onkruid door het schelpenpad heen. Zoals bij andere verhardingen komt onkruid er vaak van bovenaf op door verspreiding van plant zaden, dit kan makkelijk met de hand verwijderd worden. Voor hele lange (fiets)paden kan dit machinaal. 

Online de goedkoopste schelpen

Wijl leveren online de goedkoopste schelpen. Hoe dat kan? De prijs van deze producten bestaan grotendeels uit de transportkosten  Doordat wij met 8 kiepwagens dagelijks grote hoeveelheden zeer efficiënt door heel NL verzetten weten wij deze kosten laag te houden. En daar profiteert u van! 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »