Schone schelpen

Schone schelpen worden in zandafzettingen in de waddenzee gewonnen. Ze worden gebruikt voor het verharden van tuinpaden, in kruipruimtes van woningen en voor aanleg van drainage

Dikte schelpenpad

Schelpenpaden (looppaden) worden aangelegd met een dikte van 5 a 10 cm. Ze blijven los liggen (in tegenstelling tot kleischelpen) en breken na verloop van tijd door belasting in kleinere stukjes, hierdoor verlies je wat laagdikte.  Je kan dit daarna gemakkelijk aanvullen met nieuwe schelpen.

Toepassingen

Looppaden

Schone schelpen worden over het algemeen gebruikt voor aanleg van looppaden.

Siervlakken

In veel tuinen worden schone schelpen gebruikt als siervlakken

Isolatie

Schone schelpen worden ook gebruikt als isolatie in (vochtige)kruipruimtes. De schelpen zorgen dat het vocht wordt geabsorbeerd, en reguleert zo het vocht in de kruipruimte. Verder hebben schelpen een goede warmte isolatie en zijn ze eenvoudig aan te brengen.

Drainage

Schone schelpen worden ook gebruikt voor drainage. Door het volume van de schelpen en de losse structuur zijn schone schelpen geschikt voor het aanleggen van drainage. Verdeel eerst een laagje schelpen in de drainage sleuf en zorg dat de bovenkant zo waterpas mogelijk is. Daarna een drainage slang aanbrengen en hierover weer aanvullen met schelpen. Daarna sleuf weer vullen met grond.

Waar komen deze schelpen vandaan?

De schelpen zijn in hoofdzaak kokkels die na hun leven als skeletten achterblijven in de zee. Ze worden met de stroming meegevoerd en verzamelen zich op speciale plaatsen waar ze vervolgens opgevist kunnen worden. Schelpen zijn een hernieuwbare grondstof, ze groeien jaarlijks in grote getallen aan.

Schelpen bestellen tegen de laagste prijs

Wij zijn online de goedkoopste. Hoe dat kan? Wij beschikken over eigen vrachtwagens en door grote volumes vervoeren wij zeer efficient. Zie je online een goedkopere aanbieder (inclusief verzendkosten) dan vernemen wij dat graag.