Basalt split bestellen

Basalt split is één van de meest populaire splitsoorten

Herkomst Basalt split

Basalt komt veel in Duitsland voor en wordt daar gewonnen.

Formaten

Wij leveren Basaltsplit in verschillende formaten: 2/5, 5/8, 8/11, 11/16 en 16/32.

Kleur

De kleur van Basalt split is antraciet / donkergrijs en de vorm van de korrel is hoekig. Een groot voordeel is de kleurvastheid. Bovendien is het vrijwel onverslijtbaar en is het de meest donkergrijze splitsoort. We hebben ook een antracietgrijze steen met ronde korrel, zie Nero Ebano grind. Voor een lichtgrijze splitsoort zie ons Ardenner split.

Toepassing

Doordat Basalt split een van de hardste gesteenten is, is het goed bruikbaar voor zwaar belaste oppervlakten. Voor gebruik op de oprit, parkeerplaats of het erf is deze split dus ideaal. Het is ook een mooie bodembedekker tegen onkruid of als toepassing voor een tuinpad

Levering

Basalt split kan geleverd worden door heel Nederland binnen 4 werkdagen voor een scherpe prijs.

Hoe dik aanleggen?

Wij adviseren onze een laag van 5 a 10 cm aan te brengen (iets meer dan tegeldikte.) Per bigbag kunt u op deze manier tussen de 10 en 20 vierkante meter aanleggen. Op de bestelpagina staat een handige rekenmodule om de benodigde hoeveelheid te bereken.

Advies nodig?

Twijfelt u of dit de juiste splitsoort voor uw project is? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen over Basaltsplit

Wat is Basaltsplit?

Basaltsplit is een veelgebruikt type siergrind dat wordt verkregen uit natuurlijke basaltgesteenten. Het is een populaire keuze voor landscaping en tuininrichting vanwege zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

 • Basaltsplit wordt gewonnen uit basaltgesteenten, wat het een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal maakt.
 • Het heeft een diepzwarte kleur die contrasteert met groene planten en andere elementen in de tuin.
 • Basaltsplit is duurzaam en gaat lang mee, waardoor het een kosteneffectieve keuze is voor landschapsontwerpprojecten.

Hoe wordt Basaltsplit gebruikt in landschapsontwerp?

Basaltsplit wordt op verschillende manieren gebruikt in landschapsontwerp om esthetische en functionele voordelen te bieden aan buitenruimtes. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen:

 • Basaltsplit wordt vaak gebruikt als bodembedekking in tuinen en opritten, waardoor onkruidgroei wordt verminderd en het onderhoud wordt vereenvoudigd.
 • Het kan worden gebruikt als decoratieve elementen rond plantenbedden, vijvers, of langs tuinpaden voor visuele aantrekkingskracht.
 • Basaltsplit wordt soms gebruikt in moderne landschapsontwerpen vanwege zijn strakke en eigentijdse uitstraling.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Basaltsplit?

Het gebruik van Basaltsplit in landschapsontwerp biedt verschillende voordelen die het aantrekkelijk maken voor zowel particuliere als commerciële projecten.

 • Basaltsplit is duurzaam en bestand tegen slijtage, waardoor het jarenlang meegaat zonder veel onderhoud.
 • Het diepe zwarte kleur van Basaltsplit creëert een sterk contrast in de tuin en voegt visuele diepte toe aan het ontwerp.
 • Door het gebruik van Basaltsplit als bodembedekking kunnen onkruidgroei en erosie worden verminderd, wat de algehele gezondheid van de tuin bevordert.

Hoe kan ik Basaltsplit het beste onderhouden?

Om de esthetische waarde van Basaltsplit te behouden en ervoor te zorgen dat het zijn functie als bodembedekking goed vervult, is het belangrijk om het op de juiste manier te onderhouden.

 • Regelmatig schoonmaken van vuil, bladeren en ander organisch materiaal van het oppervlak van Basaltsplit om ophoping te voorkomen.
 • Controleren op onkruidgroei en deze tijdig verwijderen om te voorkomen dat ze zich verspreiden.
 • Overweeg het periodiek egaliseren van het oppervlak van Basaltsplit om eventuele kuilen of oneffenheden te corrigeren.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »