Tuinaarde bestellen

Tuingrond (ook wel bekend als tuinaarde of teelaarde) is een bodemmateriaal dat geschikt is als groeimedium voor planten. Tuinaarde wordt GRATIS door heel Nederland bezorgd!

Gratis verzending
custom-icon
Tuinaarde Big Bag - 1400 kg
€150,00
Stukprijs : €116,00 / Kubieke meter
Hoeveel heb ik nodig?
Lengte (in meters):
Breedte (in meters):
Ophoging (hoogte) in meters:
Berekenen
U heeft in totaal 0 m3 nodig (+/- 0 kg)
(rekening houdend met 20% extra ivm inklinking en verlies)
Hiervoor heeft u nodig:
- 0 Big-Bag(s)
- 0 Mini-Big-Bag(s) of
- 0 m3 losgestort

 


Waar komt onze zwarte grond (tuinaarde) vandaan?

Tuingrond / teelaarde komt vaak vrij bij gebiedsontwikkeling in verschillende vormen. De bovenlaag van de grond is de meest vruchtbare laag en wordt apart ontgraven en zo nodig gezeefd. Dit is de laag die weer kan worden hergebruikt als tuingrond. Deze laag verschilt in verschillende delen van Nederland wel van structuur en is niet overal hetzelfde. 

Afhankelijk van de toepassing kan er compost als voedingsstof worden toegevoegd. Op deze manier wordt het percentage organische stof verhoogd.

Hoeveel tuinaarde nodig voor aanleg gazon?

Voor de aanleg van een gazon is een laag teelaarde van ca 5 a 10 cm genoeg. Hier hebben de wortels van gras genoeg aan om goed te groeien. Voor borders waar andere vaste planten en bomen in staan is het aan te raden een royaal plant gat te maken en deze op te vullen teelaarde. Op deze manier zit overal om de wortels van de plant / boom een laag goede voedzame grond.

Zwarte grond per kuub kopen

Tuingrond (ook wel bekend als zwarte grond, tuinaarde of teelaarde) is een bodemmateriaal dat geschikt is als groeimedium voor planten. Het is een zwarte grond die zich gemakkelijk laat bewerken en daardoor zeer geschikt is om uw tuin of border op te hogen of om uw gazon mee te egaliseren. Teelaarde gebruikt u onder het gazon of voor het aanleggen van plantvakken.

Verschil tuinaarde teelaarde?

Tuinaarde, teelaarde en compost zijn begrippen die veel door elkaar gebruikt worden. De basis is echter hetzelfde: Het is een zwarte grond die zich gemakkelijk laat bewerken. 

Online de goedkoopste 

Ook in zwarte grond / tuinaarde zijn wij online de goedkoopste in. Hoe dat kan? De prijs zwarte grond bestaan grotendeels uit de transportkosten (grond kost bijna niks). Doordat wij met 8 kiepwagens dagelijks grote hoeveelheden zeer efficiënt door heel NL verzetten weten wij deze kosten laag te houden. En daar profiteert u van! 

(let op bij het doen van online vergelijking dat de prijs van zand en grond bij Transportbedrijf Bakker incl. verzendkosten is.)

 

Vullen met teelaarde

Levering per kuub

Wij leveren de tuingrond in bigbags met een inhoud van 1 M3 of los gestort met een kiepauto.

bigbag zwarte grond over heg

Persoonlijk contact / advies

In tegenstelling tot veel online concurrenten leveren wij daadwerkelijk zelf.  Onze medewerkers zijn goed telefonisch bereikbaar en geven graag advies. 

------------

Veelgestelde vragen met betrekking tot Tuinaarde

 

Wat is tuinaarde?

Tuinaarde, ook bekend als tuingrond of potgrond, is een speciaal samengesteld mengsel van bodemverbeteraars, organische materialen en voedingsstoffen die worden gebruikt om de bodemstructuur te verbeteren en planten in tuinen, bloembedden en potten te laten groeien.

Wat zijn de belangrijkste componenten van tuinaarde?

Tuinaarde bestaat meestal uit een combinatie van vermiculiet, perliet, compost, zand, veenmos en verschillende meststoffen. Deze ingrediënten zorgen voor een goede beluchting, waterretentie, drainage en voeding voor planten.

Hoe verschilt tuinaarde van gewone grond?

Tuinaarde is speciaal samengesteld voor gebruik in tuinen en containers, terwijl gewone grond het natuurlijke bodemmengsel is dat in de buitenomgeving wordt aangetroffen. Tuinaarde is doorgaans verrijkt met voedingsstoffen en heeft een betere textuur voor plantengroei.

Wanneer moet ik tuinaarde gebruiken voor mijn tuin of planten?

Tuinaarde wordt gebruikt bij het aanleggen van nieuwe tuinen, het vullen van plantenbakken, het verpotten van planten, en voor het verbeteren van de bodemstructuur in bestaande tuinen. Het wordt gebruikt om de bodemvoedingsstoffen aan te vullen en de groei van planten te ondersteunen.

Hoe kan ik de kwaliteit van tuinaarde beoordelen?

De kwaliteit van tuinaarde kan worden beoordeeld op basis van de aanwezigheid van organisch materiaal, de juiste pH-waarde, goede drainage, een luchtige structuur en de aanwezigheid van essentiële voedingsstoffen voor plantengroei.

Welke planten gedijen het beste in tuinaarde?

Verschillende planten gedijen goed in tuinaarde, waaronder bloemen, groenten, kruiden en sierplanten. Het type planten dat het beste groeit, is afhankelijk van de specifieke samenstelling en voedingsstoffen in de tuinaarde.

Kan ik tuinaarde hergebruiken?

Ja, je kunt tuinaarde hergebruiken, vooral als je het op de juiste manier behandelt. Na een seizoen kun je de gebruikte tuinaarde verbeteren door het te mengen met verse compost en mest om de voedingsstoffen aan te vullen voordat je het opnieuw gebruikt.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »