Tuinaarde bestellen

Tuinaarde (ook wel bekend als tuinaarde of teelaarde) is een bodemmateriaal dat geschikt is als groeimedium voor planten. Het is een zwarte grond die zich gemakkelijk laat bewerken en daardoor zeer geschikt is om uw tuin of border op te hogen.

Hoeveel heb ik nodig?
Lengte (in meters):
Breedte (in meters):
Ophoging (hoogte) in meters:
Berekenen
U heeft in totaal 0 m3 nodig (+/- 0 kg)
(rekening houdend met 20% extra ivm inklinking en verlies)
Hiervoor heeft u nodig:
- 0 Big-Bag(s) of
- 0 m3 losgestort

Bestel tuinaarde in bigbag of Losgestort


Zwarte grond 

Tuingrond (ook wel bekend als zwarte grond, tuinaarde of teelaarde) is een bodemmateriaal dat geschikt is als groeimedium voor planten. Het is een zwarte grond die zich gemakkelijk laat bewerken en daardoor zeer geschikt is om uw tuin of border op te hogen of om uw gazon mee te egaliseren. Teelaarde gebruikt u onder het gazon of voor het aanleggen van plantvakken.

Hoeveel tuinaarde nodig voor aanleg gazon?

Voor de aanleg van een gazon is een laag teelaarde van ca 5 a 10 cm genoeg. Hier hebben de wortels van gras genoeg aan om goed te groeien. Voor borders waar andere vaste planten en bomen in staan is het aan te raden een royaal plant gat te maken en deze op te vullen teelaarde. Op deze manier zit overal om de wortels van de plant / boom een laag goede voedzame grond.

Waar komt onze zwarte grond (tuinaarde) vandaan?

Tuingrond / teelaarde komt vaak vrij bij gebiedsontwikkeling in verschillende vormen. De bovenlaag van de grond is de meest vruchtbare laag en wordt apart ontgraven en zo nodig gezeefd. Dit is de laag die weer kan worden hergebruikt als tuingrond. Deze laag verschilt in verschillende delen van Nederland wel van structuur en is niet overal hetzelfde. 

Afhankelijk van de toepassing kan er compost als voedingsstof worden toegevoegd. Op deze manier wordt het percentage organische stof verhoogd.

Bestel voor de laagste prijs

Doordat wij grote volumes wegzetten met eigen kiepwagens zijn wij ook in zwarte grond / tuinaarde  online de goedkoopste in. Bestel direct online!

(let op bij het doen van online vergelijking dat de prijs van zand en grond bij Transportbedrijf Bakker incl. verzendkosten is.)

Vullen met teelaarde

Levering

Wij leveren de tuingrond in bigbags met een inhoud van 1 M3 of los gestort met een kiepauto.

bigbag zwarte grond over heg