Panda Grind bestellen

Panda grind is een prachtige siergrind met donkergrijze en witte kleur wat een mooi contrast geeft.

Hoeveel heb ik nodig?
Lengte (in meters):
Breedte (in meters):
Ophoging (hoogte) in meters:
Berekenen
U heeft in totaal 0 m3 nodig (+/- 0 kg)
(rekening houdend met 10% extra ivm inklinking en verlies)
Hiervoor heeft u nodig:
- 0 Big-Bag(s)
- 0 Mini-Bag(s)

Kleur en toepassing

Panda grind is een contrastrijk grindsoort door de combinatie van witte en donkergrijze kleuren. Hierdoor prachtig om te gebruiken op een tuinpad of op siervlakken. Liever een hoekige/gebroken vorm? Kijk dan bij het Panda split.

Levering

Panda grind kan geleverd worden door heel Nederland binnen vier werkdagen voor een scherpe prijs.

Advies nodig?

Twijfelt u of dit de juiste grindsoort voor uw project is? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op

 

------------

Veelgestelde vragen over Panda grind

 

Wat is Panda grind precies?

Panda grind is een type siergrind dat gekenmerkt wordt door de natuurlijke kleurencombinatie van donkergrijze en witte stenen. Deze stenen zijn meestal afgerond door natuurlijke processen zoals watererosie en bieden een esthetisch aangenaam uitzicht voor diverse toepassingen in landschapsarchitectuur. Het contrast tussen de twee kleuren zorgt voor een opvallend visueel effect dat goed past in moderne en traditionele tuinontwerpen. -

 • Panda grind is een siergrind met een natuurlijke kleurencombinatie.
 • Het bestaat uit afgeronde stenen door natuurlijke erosie.
 • Geschikt voor moderne en traditionele tuinontwerpen.
Waar kan Panda grind het beste voor gebruikt worden?

Panda grind is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het is ideaal voor het aanleggen van tuinpaden en opritten vanwege zijn stevigheid. Ook in bloembedden en rondom vijvers wordt Panda grind vaak toegepast vanwege de decoratieve waarde. Daarnaast is het ook geschikt als bodembedekking in plantenbakken of als accent in rotstuinen.

 • Ideaal voor tuinpaden en opritten.
 • Decoratief rondom vijvers en in bloembedden.
 • Geschikt als bodembedekking of accent in rotstuinen.
Hoe onderhoud je Panda grind voor een langdurige kwaliteit?

Om Panda grind in optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud vereist. Het is aanbevolen om het grind regelmatig te harken om verzakkingen en de vorming van onkruid te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om bladeren en ander organisch materiaal te verwijderen om schimmelvorming tegen te gaan. Periodiek bijvullen van het grind kan ook nodig zijn om de bedekking vol en fris te houden. - Regelmatig harken om het oppervlak egaal te houden.

 • Organisch materiaal verwijderen om schimmel te voorkomen.
 • Periodiek bijvullen voor het behouden van een volle bedekking.
Kan Panda grind gemakkelijk geïnstalleerd worden?

De installatie van Panda grind is relatief eenvoudig en kan in de meeste gevallen door een doe-het-zelver worden uitgevoerd. Het is belangrijk om te beginnen met een goede onderlaag, zoals een laag anti-worteldoek, om onkruidgroei te minimaliseren. Vervolgens kan het grind in een laag van ongeveer 5 tot 8 centimeter dik worden aangebracht voor optimale dekking en stabiliteit.

 • Begin met een anti-worteldoek als onderlaag.
 • Panda grind kan door doe-het-zelvers geïnstalleerd worden.
 • Aanbrengen in een laag van 5 tot 8 centimeter dik.
Wat zijn de ecologische voordelen van het gebruik van Panda grind in de tuin?

Het gebruik van Panda grind kan verschillende ecologische voordelen met zich meebrengen. Het biedt een doorlatende ondergrond die helpt bij de natuurlijke waterafvoer en voorkomt dat water zich ophoopt of wegspoelt, wat erosie kan veroorzaken. Panda grind is een duurzaam materiaal dat niet snel vervangen hoeft te worden, wat bijdraagt aan minder verbruik van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast kan het, indien correct toegepast, de noodzaak van waterintensieve gazons verminderen. - Helpt bij natuurlijke waterafvoer en voorkomt erosie.

 • Duurzaam materiaal met een lange levensduur.
 • Kan de behoefte aan waterintensieve gazons verminderen. In totaal biedt Panda grind niet alleen een esthetische toevoeging aan de tuin, maar het is ook een praktische en ecologisch verantwoorde keuze voor het creëren van natuurlijke, onderhoudsvriendelijke en duurzame tuinruimtes.