Gladheidbestrijding

Transportbedrijf Bakker verzorgt al tientallen jaren de gladheidbestrijding op diverse rijks, provinciale en gemeente wegen in Friesland. Hierbij strooien en sneeuwschuiven wij in tijden van gladheid op diverse routes. Wegen, fietspaden, parkeerplaatsen en looppaden worden in deze periode voorzien van een effectieve laag strooizout. Wij beschikken hiervoor over materieel dat omgebouwd kan worden, zodat het geschikt wordt voor de gladheidbestrijding. De zoutstrooiers die worden gebruikt, kunnen droog en nat zout strooien. De strooimethode, hoeveelheid- en breedte instelling links en rechts zijn elektronisch te verstellen.

Preventief en Curatief strooien

  • Een preventieve strooibeurt wordt uitgevoerd om gladheid te voorkomen indien er aan vriezende mist, rijp, ijzelvorming of sneeuwval wordt verwacht. Preventief strooien gebeurt met natzoutstrooiers. Vlak voordat het zout het apparaat verlaat, wordt het met een mengsel van water en zout besproeid. De hechting aan de weg en de werking van het zout zijn daardoor beter.

  • Een curatieve strooibeurt is een strooiactie met als doel gladheid, vaak ontstaan door sneeuw of ijzel, te bestrijden. De duur van een curatieve strooiactie is afhankelijk
    van de weersomstandigheden, de toestand van de wegen en de weersverwachting.

  • Als het écht gaat sneeuwen (enkele centimeters dik) kan er voor op de vrachtwagen een sneeuwploeg worden geplaatst. Die duwt de sneeuw opzij en achteraan doet de strooimachine haar werk om ook het laatste beetje sneeuw te doen smelten.

Voor particulieren, instanties en bedrijven

Bereikbaar blijven bij sneeuw en gladheid

Het weer heeft veel invloed op de doorstroming van het verkeer, bevoorrading van supermarkten, toegang tot openbare gebouwen en bedrijven e.d. Winterse neerslag heeft een groot nadelig effect.

Voor veel particulieren en bedrijven is het begaanbaar houden van de voetpaden, pleinen en parkeerterreinen een tijdrovende klus, terwijl de toegankelijkheid van uw bedrijf en de veiligheid van medewerkers en bezoekers voor u heel belangrijk zijn. Transportbedrijf Bakker staat in tijden van gladheid en sneeuw voor u klaar om uw woning, bedrijf of (zorg)instantie bereikbaar te houden.

Wij zijn gespecialiseerd in het sneeuwvrij maken van paden, opritten en parkeerplaatsen. Ook kunt u ons preventief laten strooien met strooizout. Op deze wijze zorgen wij ervoor dat uw (bedrijfs)terrein niet opvriest en daardoor glad dreigt te worden.

Zonder zorgen
Het is van belang dat de gladheidbestrijding goed georganiseerd is. Wij ontnemen u de zorg hierin. Wij gaan graag op afroepbasis bij u aan de slag. Om de hele zorg weg te nemen kunt u bij ons terecht voor een contract en dan zorgen wij er voor dat uw terrein sneeuw en ijsvrij (en dus begaanbaar) blijft.

Afspraak maken

Vul het contactformulier in voor een offerte om uw bedrijfsterrein of parkeerterrein in Friesland sneeuwvrij en veilig te maken en te houden. Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op en/of komen graag geheel vrijblijvend bij u langs om een passende offerte te maken. Voor vragen of een afspraak kunt u ook bellen naar 0566-60 11 65.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »