Dit grind is geschikt voor op een plat dak

Het plaatsen dakgrind heeft vele voordelen. Het vergroot de levensduur van het dak, het zorgt dat de dakbedekking niet wegwaait en ziet er ook nog eens mooi uit! Bekijk onze selectie

Waarom dakgrind?

Dakgrind wordt gebruikt voor als ballast op een plat dak, om deze reden wordt het ook wel ballast grind genoemd. Door grind te plaatsen op een plat dak wordt voorkomen dat dak bedekking wegwaait. Daarnaast houdt het zonlicht tegen, en dat komt ten goede aan de levensduur van uw dak!

Daarnaast voorkomt dat de temperatuur van de dakbedekking oploopt, op sommige zomersdagen kan dit namelijk wel oplopen tot 80 graden. 

Waar moet dak grind (ballastgrind) aan voldoen?

Dakgrind moet allereerst niet te scherp zijn, tenzij u graag lekkage wilt. Om dezelfde reden moet het dakgrind niet fijn zijn. Een grotere ronde steen (grind geen split) is dus ideaal om ballast te plaatsen op het dak.

Welke soorten zijn geschikt?

Van oudsher is de meeste gebruikte grindsoort voor op een plat dak is Morane.  Maar er zijn echter meerdere opties. Met name wanneer er wordt uitgekeken op het dak wordt er steeds vaker gekozen voor een alternatieve stijlvolle oplossing. Zie onderstaand onze selectie grind dat geschikt als dak grind.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »